Pulpa de berbecut la cuptor

Printeaza

Pulpa de berbecut la cuptor din: pulpa de miel, ceapa rosie, unt, pasta de tomate, scortisoara, piper verde, sare de mare, dulceata de merisoare.

Ingrediente:Pulpa_de_berbecut_la_cuptor

  • 1 pulpa de berbecut (750-800 g)
  • 2 cepe rosii
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita piper verde proaspat macinat
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 200 g dulceata de merisoare

 

Mod de preparare:

Opţional, pulpa de miel se tine la fezandat în bere nea­gră cu mirodenii 3-4 ore. Apoi, se scurge bine şi se freacă delicat cu sare şi pi­per verde, lăsându-se să se “odihnească” 15 minute.

Separat, într-o tigaie se face sosul, topind untul, sotând ceapa şi amestecând, apoi, pasta de tomate.

Se lasă împreună la foc iute până la primul clocot, după care înca 1 -2 minute să scadă la foc mic.

Cu această reducţie se unge bine mielul înainte de a fi aşezat, pe hârtie de copt, în tavă.

Se pune la cuptor, la 200 grade, cam 20 minute, până când începe să prindă culoare.

Apoi, se unge şi cu dulceaţa de merişoare, lă- sându-se încă 15 minute la 160 grade, cu grijă ca fruc­tele sa nu se înnegrească.

Se scoate şi se lasă la răcit la temperatura camerei, aco­perii pentru a nu se pierde aromele.

După aceea, se taie felii şi se serveşte cu felurite garnituri, precum felii de ţelină coapte, felii de măr sau prune fierte în reducţie de vin.

Pulpa de berbecut la cuptor

Pulpa_de_berbecut_la_cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.