Pulpa de berbec marinata

Printeaza

Pulpa de berbec marinata: pulpa de berdec, slanina, untura, vin , otet, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, boabe de piper, sare.

 

Ingrediente:Pulpa de berbec marinata

  • 2 kg pulpă de berbec
  • 50 g slănină
  • 1 lingură de untură

Ingrediente marinată:

  • 1/2 I vin
  • 1/4 I oţet
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/4 ţelină
  • 1 fir de cimbru
  • 1 frunză de dafin
  • 10 boabe de piper
  • sare

Mod de preparare:

Alegi o pulpă de berbec (de obicei alegi carnea de berbec tânără care nu miroase) şi cureţi pulpa de pieliţe şi de grăsime, care au un gust neplăcut.

Cureţi carnea cu 1 oră înainte de a o găti şi apoi o înpănezi cu slănină.

Pregăteşti marinata aşa: Fierbi vinul cu oţetul, în care adaugi morcovul, 1 ceapă şi ţelina, toate tăiate felii.

Apoi pui un fir de cimbru, pătrunjel, frunză de dafin, sare după gust şi boabe de piper.

Aşezi pulpa într-o tavă mare, torni deasupra marinata puţin răcorită, aco­peri şi o pui într-un loc răcoros.

Intorci pulpa cel puţin o dată pe zi şi o ţii la rece timp de 2 zile.

Inainte de a fi pusă la fript, scurgi bine carnea de marinată şi o dai la cuptor.

Din când îni când ungi carnea cu untură, iar când este gata, o poţi servi cu garnitură de fasole boabe sau simplă.

Sfat: Carnea de berbec nu se întrebuinţează nici­odată prea proaspătă, trebuie s-o ţii timp de 2-3 zile după ce a fost tăiat berbecuţul, intr-un loc răcoros şi bine aerisit, iar iarna se păstrează şi 5-6 zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.