Pulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi

Printeaza

Pulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi

Ingrediente:Pulpă de berbec la tavă cu slanina si usturoi

  • 1 pulpă de berbec
  • 125 g slănină
  • 1 căpăţînă usturoi
  • 1 lin­gură untură
  • 1 păhărel vin sau oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi se împănează cu bucăţi de slănină şi căţei de usturoi.

Se rulează carnea strîngînd bine capetele şi se leagă cu o sforicică, astfel încît să aibă formă lunguiaţă.

Se aşază în tava unsă cu untură, se adaugă 2-3 linguri apă, o lin­gură untură, vinul sau oţetul şi se dă la cuptor la foc mare pînă începe să se rumenească,apoi la foc potrivit.

În tot timpul frigerii se unge din cînd în cînd cu sosul din tavă, Cînd este gata, se ia din tavă, se scoate sfoara şi se taie friptura felii nu prea groase.

În sosul din tavă se pun 2-3 linguri de apă, se lasă să dea un clocot şi se toarnă peste fe­liile de pulpă. Se serveşte cu pire de cartofi şi morcovi sote. Această friptură este foarte gustoasăşi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.