Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată in unt

Printeaza

Pulpă  de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată in unt

Ingrediente:Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată in unt

  • 1,600 kg pulpă de berbec
  • 300 g morcovi
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 2 teline
  • 400 g cartofi
  • sare
  • piper boabe
  • 1 fir de praz
  • 4 căţei usturoi
  • cimbru
  • 40 g şuncă
  • 50 g capere
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 lărnîie
  • 100 g unt
  • 3/4 lingură făină
  • 1 lingură smîntînă

 

Mod de preparare:

Se spală pulpa, se pune la fiert şi cînd începe să clocotească se scoate, se spală din nou şi se pune la fiert cu 3 1 apă curată, sare, piper boabe şi cim­bru.

Pe parcurs se pun morcovii, prazul, ţelina şi usturoiul tăiate. Se scoate cînd este fiartă.

Separat, se face sosul cu 50 g unt, 3/4 lingură făină, supa din zeama rămasă de la fiert,pulpa şi se fierbe 10 minute cu caperele şi şunca tăiate julien.

Se termină cu gălbenuşurile, zeama de lămiie şi cu smîntînă. Pulpa se taie felii, se aşează pe platou garnisită cu zarzavatul din supă, cartofii natur şi varza de Bruxelles fiartă şi dată în unt.

Sosul se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.