Pulpa de berbec cu garnitura de budinca de macaroane cu sos alb, sunca si cascaval, morcovi si mazare fierte si date in unt

Printeaza

Pulpa de berbec cu garnitura de budinca de macaroane cu sos alb, sunca si cascaval, morcovi si mazare fierte si date in unt

Ingrediente:Pulpa de berbec cu garnitura de budinca de macaroane cu sos alb, sunca si cascaval, morcovi si mazare fierte si date in unt

  • 1,600 kg pulpă de berbec
  • 200 g macaroane
  • 60 g şuncă
  • 60 g limbă afumată fiartă
  • 2 ouă
  • 50 g caşcaval
  • 2 linguri sos alb
  • 180 g ulei
  • 60 g slănină afumată
  • 200 g mazăre
  • 200 g morcovi
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură făină
  • 100 g zar­zavat
  • 1 ceapă
  • 1 lingură bulion
  • 1/4 l vin roşu
  • cimbru
  • 1 1/2 l supă sau apă

 

Mod de preparare:

Pulpa se împănează cu slănina afumată şi se dă la cuptor încins circa 20 minute, cu sare, idei şi apă. Se face un rîntaş blond cu ulei, făină, ceapă tocată, peste care se pune zarzavatul tăiat, bulionul, sare, piper, cimbru, 1 1/4 1 supă sau apă.

Pulpa se fierbe, întorcîndu-se din cînd în cînd. Pe par­curs se pune vinul şi puţin zahăr şi se strecoară cînd pulpa este făcută.

Apoi se aşază tăiată pe un platou pe o budincă plată de macaroane (macaroanele fierte, tăiate, amestecate cu sosul alb, şunca şi limba tăiate julien, caşcavalul ras, 2 ouă crude, sare, unt şi date la cuptor).

Se garniseşte cu morcovii şi mazărea fierte şi date în unt. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.