Pulpa de caprioara marinata cu garnitura de varza rosie, cu slanina, ceapa si mere si tocanita de bureti cu ceapa

Printeaza

Pulpa de caprioara marinata cu garnitura de varza rosie, cu slanina, ceapa si mere si tocanita de bureti cu ceapa

Ingrediente:Pulpa de caprioara marinata cu garnitura de varza rosie, cu slanina, ceapa si mere si tocanita de bureti cu ceapa

  • 1 pulpă de căprioară
  • 1/2 l vin
  • 100 g zarzavat
  • 1 foaie dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 200 g slănină afumată
  • 1,250 kg varză roşie
  • 3 mere
  • 1 kg bureţi
  • 12-14 cartofi
  • 150 g grăsime
  • 2 linguri smantană
  • 1 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:
Se parează şi împănează pulpa cu 100 g slănină. Se pune într-un vas cu zarzavatul tăiat, 1 ceapă tocată, dafin, piper, vin şi se lasă la macerat 24 ore, întorcîndu-se mai des între timp se prepară garniturile.

Varza roşie se taie obişnuit se dă sare, după o oră se spală, se stoarce, se pune într-un vas cu capac cu 100 g slănină şi ceapa sotată şi merele tăiate julien.

Se dă piper, zahăr, ulei, 1/4 1 supă şi se fierb înăbuşite (sub capac) pînă ce a scăzut. Bureţii spălaţi, tăiaţi, se sotează cu ceapă tocată apoi se pun verdeaţă tocată, sare, piper şi smîntînă.

Pulpa se frige înăbuşit cu puţină grăsime, sare, piper, zarzavatul din marinată, dafin şi puţină zeamă de la marinată. Pe parcurs se stropeşte cu zeamă de la marinată.

Cînd este gata se taie şi se aşază pe platou cu garniturile respective (varza roşie şi bureţii).

Sosul se face în tava în care a fost friptă pulpa şi se mai pune puţină făină, supă şi restul de vin. Se strecoară şi se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.