Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

Printeaza

O reteta delicioasa de puisori umpluti cu legume si fructe picante din: puisori, unt, praf de curry, piure de ghimbir, piure de usturoi, iaurt, piper negru, sare, seminte de mac, seminte de susan, unt, ardei iute, ceapa, fulgi de orez, caise uscate, stafide, porumb, coriandru, branza si ciuperci.

Ingrediente:Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

  • 2 puişori, curăţaţi, de aproximativ 400 g fiecare
  • 1 lingură unt, fără adaos de sare

pentru marinată:

  • 1 – 1/2 linguri praf de curry
  • 2 linguriţe piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe piure de ghimbir sau ghimbir ras
  • 75 g iaurt
  • sare şi piper negru
  • 2 linguriţe mac alb, seminţe
  • 2 linguriţe susan, seminţe

pentru umplutură:

  • 1 lingură unt, fără sare
  • 1 ardei iute verde, fără seminţe, tocat
  • 1 linguriţă piure de ghimbir sau ghimbir ras
  • 50 g ceapă, tocată mărunt
  • 25 g fulgi de orez sau pesmet proaspăt
  • 50 g caise uscate, tocate
  • 25 g stafide
  • 50 g porumb boabe, scurse dacă sunt din conservă sau decongelate dacă au fost congelate
  • 1 lingură coriandru proaspăt, tocat
  • 1 lingură brânză proaspătă
  • 50 g ciuperci, tăiate mărunt

ornare:

câteva crenguţe de coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează toată pielea de pe puişori, apucându-i cu o cârpă ca să nu alunece din mână. Pentru marinată, se amestecă usturoiul, curry-ul, ghimbirul şi iaurtul într-un castron mare şi se sărează după gust. Se macină seminţele de mac si cele de susan într-o râşnită sau într-o piuliţă şi se adaugă în castron.

Se pun puişorii în castron şi se freacă bine cu ma- rinata atât pe dinafară cât si în interior Se acoperă şi se lasă la marinat în frigider peste noapte. A doua zi, se readuc puii la temperatura camerei. Se încălzeşte cuptorul la I90°C. Pentru umplutură, se topeşte jumătate din cantita­tea de unt la flacără potrivită.

Se rumenesc în unt următoarele: ardeiul iute, ghimbirul şi ceapa, timp de 3-4 minute, până când ceapa a devenit moale. Se clătesc fulgii de orez, dacă se folosesc, cu apă rece pentru a-i înmuia. La ceapa rumenită se înglobează fulgii sau pesmetul, stafidele, caisele şi boabele de porumb. Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, brânza proaspătă, ciupercile, sare şi piper după gust. Se iau de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se umplu puii cu amestecul de mai sus. Pentru ca umplitura să rămână în interior se leagă picioarele. Intr-o cratiţă mare, cât să încapă cei doi pui, se to­peşte la foc potrivit restul de unt. Se adaugă puii şi se prăjesc până devin rumeni. Se acoperă cratita cu un capac sau folie, astfel încât să nu atingă puii. Se pun la cuptor şi se coc 20 de minute.

Se ia capacul sau folia de pe cratiţă şi se toarnă în sos, nu peste pui, 100 ml apă călduţă. Se coc încă 20 de minute, stropind puii frecvent cu lichidul din cratiţă. Se pun puii pe un fund de lemn şi se taie pe lung. Se pune câte o jumătate de pui pe fiecare farfurie stropindu-se cu sos din cratiţă (lichidul va fi absorbit de pui, în cazul în care aceştia sunt fierbinţi). Se ornează cu frunze de coriandru şi se servesc.

Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.