Pui in vin Riesling

Printeaza

O reteta de pui in vin Riesling din: pui, arpagic, ulei, ciuperci, praz, vin riesling, supa de pui, smantana, patrunjel, cimbru verde, sare si piper.

Ingrediente:Pui in vin Riesling

  • 1 pui
  • 400 g arpagic
  • 50 ml ulei
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 fir de praz
  • 200 ml vin Riesling
  • 200 ml supa de pui
  • 100 g smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 fire cimbru verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţele. Presăraţi bucăţile cu sare şi piper, apoi prăjiţi-le în ulei, la foc potrivit, până când se rumenesc frumos pe toate părţile. Separat, căliţi în ulei prazul tocat, ciupercile tăiate în bucăţi mari şi arpagicul.

După 5-6 minute, stingeţi cu vinul şi adăugaţi smântână, supa de pui, cimbrul tocat, jumătate din legătura de pătrunjel, sare şi 1 piper, după gust. Puneţi în cratiţă şi bucăţile de pui, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit circa 30 de minute.

Serviţi preparatul cald, presărat cu pătrunjelul rămas, tocat mărunt.

Pui in vin Riesling

Pui in vin Riesling

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.