Pui cu unt la tavă

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de pui cu unt la tava din: pui, sare grunjoasa, unt, rozmarin verde, usturoi, piper, fasole verde, rucola, zeama de lamaie, zeama de portocala, ulei de masline, miere, fructe si pesmet.

Ingrediente:Pui cu unt la tavă

  • 1 pui mare
  • sare grunjoasa
  • 150 g unt
  • rozmarin verde
  • o capatana de usturoi
  • piper negru macinat
  • fasole verde pastai late
  • rucola
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o portocala
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o lingura miere
  • 1-2 linguri pesmet
  • fructe pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se spală cu apă rece şi se lasă să scurgă pe un şervet absorbant. Se condimen¬tează cu sare, piper şi se unge cu untul moale pe toată suprafaţa. Se înţeapă cu o scobitoare peste tot.

Intre timp, se curăţă usturoiul, se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline si cu sare. Se unge puiul pe exterior şi pe interior şi se înfăşoară în folie de plastic. Se dă la rece şi se lasă câteva ore. Se aşază apoi puiul în tava tapetată cu puţin unt şi pesmet şi se bagă la cuptor.

Se stropeste cu sosul din tavă şi, spre sfârşit, se unge cu miere. După ce s-a rumenit, se scoate şi se serveşte pe pat de salată de fasole cu rucola. Se stropeşte cu sosul de lămâie şi se ornează cu fructe.

Pui cu unt la tavă

Pui cu unt la tavă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.