Pui umplut cu usturoi si rozmarin

Printeaza

O reteta de pui umplut cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi, rozmarin, lamaie, sare de mare, unt, pui, sare, piper, sunca uscata si vin alb sec.

Ingrediente:Pui umplut cu usturoi si rozmarin

  • 1 kg cartofi
  • 8 catei de usturoi
  • 2 fire de rozmarin
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 2 linguri unt
  • 1 pui (1,5 kg)
  • sare
  • piper
  • 150 g sunca uscata
  • 300 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 Se decojesc cartofii şi se e rondele. Se aşază într-o oală cu apă şi se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se mai lasă să fiarbă 3 min., astfel încât să fie al dente. Se scurg şi se pun deoparte.

Se pisează usturoiul cu roz­marin; se adaugă coaja rasă de la. 1 lămâie, sarea grunjoasă, untul şi piperul; se amestecă. Se desprinde pielea de pe pui, cu degetele şi se umple buzunarul astfel creat cu ames­tecul de rozmarin.

Se sărează şi se piperează puiul la suprafaţă, iar burta se umple cu o lămâie tăiată sferturi. Se aşază în tavă feliile de cartofi, apoi fâşii de şuncă şi puiul; se stropeşte cu vin şi se lasă să se coacă 90 min., până se rumeneşte. Se tranşează şi se serveşte cu car­tofi.

Pui umplut cu usturoi si rozmarin

Pui umplut cu usturoi si rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.