Pui umplut în stil marocan

Printeaza

O reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de masline.

Ingrediente:Pui umplut în stil marocan

  • 50g de cuşcuş
  • 1 linguriţă amestec de Ras el Hanout
  • 8 caise uscate, tocate
  • 2 linguri seminţe de pin
  • o legătură mică de pătrunjel, tocată
  • 4 piepţi de pui mari, dezosaţi, fără piele
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se aşază cuşcuşul şi amestecul de condimente într-un bol termorezistent şi se toarnă deasupra 50ml de apă fierbinte. Se acoperă şi se lasă deoparte 5 minute.

Se amestecă cuşcuşul cu o furculiţă, se adaugă caisele, seminţele de pin, pătrunjelul şi se omogenizează. Se asezonează cu sare şi piper.

Se încălzeşte cuptorul la 190° C/gaz 5. Se face o crestătură adâncă în fiecare piept de pui, ca să se formeze câte un buzunar. Se umplu buzunarele cu amestecul de cuşcuş, apoi se aşază piepţii într-o tavă.

Se ung cu ulei pe deasupra şi se dau la cuptor 20 de minute, până se fac bine. Se servesc cu cartofi copţi şi cu salată verde.

Pui umplut în stil marocan

Pui umplut în stil marocan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.