Pui umplut cu orez

Printeaza

O reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry.

Ingrediente:Pui umplut cu orez

  • 1 pui
  • 150 g orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rgas
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

pentru marinata:

  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • 1 lingurita de curry
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desprinde cu grija pielea de pe pui, fara a o rupe. Taie copanelele si aripile, care trebuie sa ramana prinsa de piele. Carnea ramasa pe carcasa de pui pune-o la fiert in apa cu sare. Caleste ceapa cu ardeiul si morcovul taiat cubulete.

Adauga orezul aproape fiert si carnea fiarta si taiata cubulete. Acopera cu 400 ml de apa si lasa sa fiarba. Spre final, adauga pasta de tomate, patrunjelul tocat fin si condimenteaza dupa gust. Cu amestecul astfel obtinut, umple puiul. Prinde la baza cu scobitori sau coase cu ata.

Unge puiul cu ingredientele pentru marinata amestecate bine. Lasa-l la rece doua, trei ore. Asaza-l intr-o forma tapetata cu hartie de copt si baga-l la cuptor, la foc moderat, pentru 55-60 de minute. Serveste-l simplu sau alaturi de salata.

Pui umplut cu orez

Pui umplut cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.