Pui umplut cu miel

Printeaza

Pui umplut cu miel din: pui, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de miel, patrunjel, pesmet, vin, ou, sare, piper.

Ingrediente:Pui umplut cu miel

  • 1 pui potrivit de mare
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 ciuperci albe
  • 400g carne de miel
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri de pesmet
  • 100 ml de vin alb
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, se toacă toate ingredientele mărunt şi se amestecă până ce compoziţia se omogenizează. Se asezonează după gust.

Se dezlipeşte pielea de pe pieptul puiului, dar fără a o îndepărta de tot. Se curăţă bine interiorul puiului şi se umple cu amestecul preparat mai devreme.

Se umple şi spaţiul dintre piele şi pieptul de pui, se condimentează bine, se cşază într-o tavă cu apă şi se introduce în cuptorul deja încins.

Din când în când se stropeşte puiul cu zeama formată în tavă. Se lasă puiul la cuptor până când capătă o culoare aurie.

Cu 10-15 minute înainte de a fi gata, se toarnă şi vinul alb în tavă. Puiul se mai lasă în cuptor, chiar şi după ce ai oprit focul, atât cât să se tempereze puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.