Pui umplut cu midii si ficat

Printeaza

 Pui umplut cu midii si ficat

Ingrediente:Pui umplut cu midii si ficat

  • 1 pui mare
  • sare
  • 20 midii sau scoici
  • 1 păhărel coniac
  • 1 lingură sos Worcester
  • sare
  • boia de ardei
  • 2 linguri sos alb
  • 1 ceapă
  • 250 g orez
  • 1/2 l supă
  • 250 g ciuperci
  • 180 g unt
  • 80 g şuncă
  • 1 felie franzelă
  • piper

 

Mod de preparare:

Se umple puiul pe la guşă şi sub piept, cu tocătura din scoicile şi ficaţii sotaţi în unt cu 1/2 ceapă tocată şi se amesteca totul cu franzelă înmuiată şi stoarsă, sare, boia de ardei, coniac, 2 ou crude cu sos alb.

Se dă apoi puiul umplut, înăbuşit la cuptor, circa 40 minute.

Apoi se taie puiul în două sau in patru, se aranjează pe platou garnisit cu un pilaf format din 1/2 ceapă tocată şi sotată cu ciuperci tăiate, se pune apoi orez, şuncă tăiată, încă 60 g unt. puţină sare, piper şi se fierbe cu capac cu 1/2 1 supă. Separat se seiveşte sos suprem cu unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.