Pui umplut cu mere si ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu mere, ananas, bere, piper, boia dulce, zahar, zeama de lamaie, usturoi, galbenus si ulei.

Ingrediente:Pui umplut cu mere si ananas

  • 1 pui mai mic
  • 1 sticlă bere
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 4-5 linguriţe zahăr
  • zeamă de  lămâie
  • 1 măr
  • 1 cutie de compot de ananas
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 gălbenuş
  • 3-4 linguri de ulei

 

Mod de preparare :

Speli bine puiul întreg şi îl ţii în bere timp de 2 ore. Il scoţi pe un prosop, îl condimentezi cu sare, piper, boia, îl freci cu zahăr şi stor­ci peste el zeama de la 1/2 lămâie. Cureţi mărul de sâmburi, desfaci com­potul, scurgi ananasul de zeamă, îl tai în cubuleţe şi umpli puiul cu ele şi cu mărul întreg.

Ii legi picioarele şi aripile şi îl dai la cuptor, până devine auriu. Faci un mujdei din usturoi, dar nu adaugi apă, ci gălbenuşul de ou, o lingură de muştar, ulei şi zeamă de lămâie, exact ca la maioneză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.