Pui umplut cu ciuperci si telemea

Printeaza

Pui umplut cu ciuperci si telemea din: pui, ciuperci, telemea, de vaca, oua, pesmet, smantana, ulei, unt, condiment, boia dulce, rozmarin, busuioc, apa, piper, sare.

Ingrediente:Retete_RestauranteDeLux.ro_3

  • 1 pui de 1 1/2 kg
  • 200 g ciuperci
  • 200 g telemea de vaca, usor sarata
  • 4 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 120 g unt
  • condiment din legume uscate
  • boia dulce
  • rozmarin
  • busuioc
  • 1 cana apa
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli puiul, îl usuci cu un şervet şi îl ungi cu ulei, atât în interior, cât şi la exterior.

Presari puiul în interior cu condiment din legume uscate, iar la exterior cu un amestec din astfel de condiment, plante aromatice, boia şi piper.

Aşezi puiul în tavă şi îl păstrezi în frigider, până prepari umplutura.

Incingi 1 lingura de unt si inabusi ciupercile taiate marunt, pana se inmoaie si scad.

Freci galbenusurile cu restul de unt moale, incorporezi branza data  pe răzătoarea mică, ciupercile răcite, smântână, pesmetul, sare şi piper după gust.

Umpli puiul cu această compoziţie, îi coşi orificiul şi torni în tavă o cană cu apă.

Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră, timp în care ai grijă să stropeşti puiul din 10 în 10 minute, cu sosul din tavă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.