Pui umplut ca in Ardeal

Printeaza

Pui umplut ca in Ardeal din: pui, carnati, taitei, untura, sare, boia, piper, patrunjel, concentrat.

Ingrediente:Pui umplut ca in Ardeal

  • 1 pui de 2 kg
  • 200 g cârnaţi de casă afumaţi
  • 80 g tăiţei cu ou (din comerţ) mai mărunţi (romburi, frunzuliţe)
  • untură
  • sare
  • boia
  • piper
  • morcovi
  • rădăcină pătrunjel
  • concentrat cu gust de găină

 

Mod de preparare:

Tai rondele cârnaţii şi îi rumeneşti într-o tigaie la foc potrivit, apoi adaugi tăiţeii (cruzi) şi îi amesteci puţin la foc mic, adaugi 1 linguriţă de boia dulce.

Speli şi cureţi bine puiul, apoi îl umpli cu compoziţi pregătită, îl coşi şi îl pui la fiert. Adaugi în oală morcovi, rădăcină de pătrunjel şi puţin concentrat cu gust de găină.

După ce a fiert, scoţi puiul şi îl pui într-un vas termorezistent, îl presari bine cu concentrat cu gust de găină şi poţi adăuga şi puţină supă. Dai vasul la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.