Reteta pui umplut

Printeaza

Reteta pui umplut din: pui, carne tocata, ciuperci, morcov, mazare, praz, ou, sare, piper, boia, patrunjel,costita, vin.
Ingrediente:Reteta pui umplut

  • 1 pui
  • 150 gr carne tocata
  • 100 gr ciuperci taiate
  • morcov
  • mazare
  • praz
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 felii costita slaba
  • 150 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Puiul se dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la sira spinarii si urmarind oasele, pana se ajunge la piept se scoate cosul pieptului apoi se trece la scoaterea oaselor de la pulpe.

Dupa dezosare se adauga: carne tocata,ciuperci, morcov taiat cuburi, mazarea, prazul taiat marunt, oul, patrunjelul taiat fin, condimentele.

Peste farsa se adauga feliile de costita. Se pliaza puiul, apoi se coase cu un ac si ata subtire pe sira spinarii.

Se unge cu ulei si se introduce la cuptor timp de 30-40 minute la un foc potrivit.

Se stropeste din cand in cand cu apa. Se adauga vinul cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.