Pui cu telina in aluat

Printeaza

O reteta de pui cu telina in aluat din: piept de pui, faina, unt, ulei, ceapa, telina, vin alb, smantana, patrunjel verde, lamaie, ou, aluat de foitaj, sare si piper.

Ingrediente:Pui cu telina in aluat

  • 800 g piept de pui
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe
  • 250 g telina
  • 50 ml vin alb
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 200 g aluat de foitaj
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiati carnea în bucăţi potrivite şi fierbeţi-le în apă sărată şi piperată puţin. Căliţi în unt ceapa şi ţelina tăiate mărunt. Când acestea încep să se rumenească, adăugaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 2 minute, apoi puneţi făina şi smântână şi mai fierbeţi 3 minute.

In acest amestec puneţi bucăţile de carne fierte. Adăugaţi, după gust, zeamă de lămâie, sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Impărţiţi amestecul în 4 castroane termorezistente unse cu ulei.

Din aluatul de foitaj decupaţi 4 rondele care să aibă diametrul cu puţin mai mare decât acela al castroanelor.

Ungeţi marginile castroanelor cu ou bătut şi acoperiti-le cu câte o foaie de aluat. Ungeţi şi capacele de aluat cu ou bătut şi puneţi castroanele în cuptor la foc iute, pentru cel puţin 15 – 20 de minute, până când aluatul se rumeneşte uniform.

Pui cu telina in aluat

Pui cu telina in aluat

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.