Pui la tava cu cartofi

Printeaza

O reteta de pui la tava cu cartofi din: pui, cartofi, amestec, ulei de masline, lime si usturoi.

Ingrediente:Pui la tava cu cartofi

  • 1 pui intreg (cam 2 kg)
  • 1 kg de cartofi noi, taiati pe jumatate
  • 1-1/2 linguri de amestec de condimente pentru pui, fara sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lime, taiate in patru
  • 1 capatana de usturoi in coaja, taiata in doua pe orizontala

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200°C. întinde puţin carnea prin apăsare, cât este uscată. Unge tava cu ulei de măsline. Pune puiul în mijlocul vasului şi cartofii de jur-împrejur. Combina într-un bol mic amestecul de condimente şi uleiul.

Folosind mâinile, unge tot puiul. Şi cu ce rămâne pe mâini unge cartofii. Stoarce 1/4 lime peste carne şi introdu restul în pui. Leagă-i picioarele cu aţă de bucătărie. Pune usturoiul în 2 colţuri ale tăvii şi unge-l cu ulei de măsline.

Coace puiul pe grătarul din mijlocul cuptorului până când termometrul (introdus în partea groasă a cărnii, fără să atingă osul) indică 75°C, aproximativ 1-1-1/2 ore. Lasă puiul la răcit 10 minute înainte de tăiere. Serveşte-l cu cartofii şi usturoiul copt.

Pui la tava cu cartofi

Pui la tava cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.