Pui cu tarhon

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, ulei, piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet.

Ingrediente: Pui_cu_tarhon

  • 750 g cartofi făinoşi
  • sare
  • 1/2 legătură tarhon
  • 3 buc. piept de pui (cca. 500 g)
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • 150 ml lapte
  • 60 g unt
  • nucşoară rasă
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i 25 de minute în apă cu sare. 2 între timp, tocaţi tarhonul. Spălaţi car­nea de pui, uscaţi-o pe un şervet şi tăiaţi-o fâşii.

Prăjiţi-le într-o ti­gaie cca. 2 minute. Adăugaţi tarhonul, săraţi, piperaţi şi prăjiţi totul alte 10 minute la foc mic. 3 încingeţi cuptorul la 225°C.

Scurgeţi cartofii. încălziţi laptele, turnaţi-l peste cartofi şi pasaţi-i. Adăugaţi jumătate din unt şi condimentaţi piureul cu sare, piper şi nucşoară.

Adăugaţi-l peste carnea de pui şi întindeţi-l uniform. Presăraţi pes­metul, untul tăiat fulgi, apoi daţi totul cca. 10 minute la cuptor.

Pui cu tarhon

Pui_cu_tarhon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.