Pui cu şuncă de Parma crocantă

Printeaza

O reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde, piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie.

Ingrediente:Pui cu şuncă de Parma crocantă

  • 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari
  • 225 g de fasole verde, curatata si feliata
  • 4 piepti de pui fara piele
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 felii sunca de Parma
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii noi în apă cu sare 10-15 minute, până sunt aproape moi, adăugând fasolea verde în ultimele două minute. între timp, se aşază fiecare piept de pui între două folii alimentare şi se bate cu un sucitor până ajunge la grosimea de 1cm. Se asezonează.

Se încinge o tigaie mare şi se adaugă şunca de Parma. Se prăjeşte două minute, până este crocantă. Se scurge pe prosoape de bucătărie din hârtie.

Se adaugă ulei în tigaie şi doi piepţi de pui. Se prăjesc câte trei minute pe fiecare parte, se transferă pe o farfurie şi se păstrează calzi. Se prăjesc la fel şi ceilalţi doi piepţi de pui.

Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie. Se adaugă amestecând fasolea verde scursă, cartofii şi şunca de Parma fărâmiţată. Se împart puiul şi legumele pe patru farfurii.

Pui cu şuncă de Parma crocantă

Pui cu şuncă de Parma crocantă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.