Pui în stil provensal cu legume de sezon

Printeaza

O reteta delicioasa de pui in stil provensal cu legume de sezon din: pui, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de rosii, ulei de masline, coaja de lamaie rasa, dovlecei, rosii cherry, masline, cartofi si supa.

Ingrediente:Pui in stil provensal cu legume de sezon

  • 1 pui (cca. 1,2 kg)
  • 2 crenguţe de cimbru şi 3 de rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lin­guriţă de pastă de roşii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 vârf de linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 2 dovlecei
  • 200 g de roşii cherry
  • 100 g de măsline negre
  • 400 g de cartofi
  • 150 ml de supă

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la200°C. Spălaţi puiul, apoi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie. Puneţi în interiorul lui o crenguţă de rozmarin şi cimbrul.

Amestecaţi sarea, piperul, boiaua de ardei, pasta de roşii şi coaja de lămâie. Ungeţi puiul cu acest amestec, pune- ţi-l într-o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi-l cca. 60 de minute la cuptor, întorcându-l pe ambele părţi.

Intre timp, pregătiţi legumele, tăiaţi dovle­ceii rondele şi roşiile în jumătate. Scur­geţi măslinele. Curăţaţi cartofii şi tăia- ţi-i rondele de cca. 1/2 cm grosime.

După 20 de minute, daţi legumele la cuptor, împreună cu puiul, apoi condimentaţi-l cu sare şi cu piper.

Adăugaţi rozmarinul şi supa, apoi lăsaţi puiul alte 40 de minute să fiarbă înăbuşit. Ornaţi-l după cum doriţi.

Pui în stil provensal cu legume de sezon

Pui in stil provensal cu legume de sezon

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.