Pui în stil marocan

Printeaza

O reteta de pui in stil marocan din: pui, ceapa, lamaie, usturoi, cartofi, masline negre, ou, paturnjel  tocat, coriandru, sofran, praf de ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Pui în stil marocan

  • 1 pui
  • 2 cepe
  • 1 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cartofi medii
  • 15 masline negre
  • 1 ou
  • 1/2 lingura patrunjel tocat
  • 1/2 lingura coriandru tocat
  • 1 varf de cutit de sofran
  • 1 varf de cutit praf de ghimbir
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă lămâia de coajă, pune pulpa într-un castron, stropeşte-o cu două linguri de ulei şi cu o jumătate de linguriţă de sare şi zdrobeşte-o ca să-şi lase zeama.

Unge puiul cu amestecul de lămâie şi taie-l bucăţi. Pune carnea într-un castron, adaugă coaja de lămâie, şofranul, ghimbirul şi las-o să se marineze circa 15-20 de minute.

Căleşte într-o tigaie cu două linguri de ulei încins usturoiul zdrobit şi ceapa tocată mărunt. Lasă câteva minute, apoi adaugă bucăţile de pui, pătrunjelul tocat şi coriandrul.

Potriveşte gustul de sare şi piper. Acoperă tigaia şi fierbe totul circa o oră, la foc mic, adăugând câte puţină apă din când în când, dacă este nevoie.

Separat, fierbe cartofii în coajă. Scurge-i, curăţă-i şi taie-i bucăţi, apoi amestecă-i cu oul bătut. Unge cu ulei o tavă, pune cartofii şi coace-i până când capătă o culoare aurie.

Căleşte măslinele într-o tigaie cu două linguri de ulei încins. Pune cartofii pe un platou mare, presară măslinele, aşazâ deasupra bucăţile de pui şi serveşte imediat.

Pui în stil marocan

Pui în stil marocan

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.