Pui sote cu orez

Printeaza

Pui sote cu orez din: pui, lamaie, slanina afumata, morcov, ceapa, unt, supa, sare, piper, orez, apa, morcov, sare.

Ingrediente:Pui sote cu orez

  • 1/2 pui
  • 1/2 lamaie
  • 50 g slanina afumata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu unt
  • 1 cub de supa
  • sare
  • piper

Ingrediente orez:

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 1 morcov
  • sare

Mod de preparare:

Se curata puiul, se goleste, se spala si se sareaza usor. Se taie un sfert de lamaie si se freaca puiul cu aceasta. Restul lamaii se taie felii subtiri, ca si slanina. Se infasoara puiul in felii de slanina si lamaie, se leaga cu ata curata si se pune in tava de friptura sau in tuci larg la gura.

Se rumeneste in unt, apoi se trece pe un pat de legume. Zarzavatul se curata, se spala si se taie rondele. Se pune in cratita cu untul in care s-a rumenit puiul. Se pune puiul deasupra. Se acopera totul cu 1 cana de supa, se sareaza, se pipereaza sau se condimenteaza cu frunze de menta si busuioc bine sfaramate. Se frige carnea, insbusit 60 minute. Se serveste dupa ce s-au scos feliile de lamaie si slanina a fost taiata bucati.

Separat se face orezul: 1 ceasca de orez se alege, se spala in multe ape, se inabusa cu 2-3 linguri cu ulei sau unt. Se adauga apa calda si se umbla cu lingura de lemn in orez. Cand bobul de orez s-a umflat putin se completeaza cu apa sau cu supa calda, se rade morcov in orez si se fierbe la cuptor, dupa ce s-a pus sare.

Este nevoie de 3 masuri de apa pentru 1 masura de orez. Daca se fierbe pe aragaz, cratita cu orez se asaza pe o tabla si se face la foc mic. Se serveste cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.