Pui sote cu ceapă caramelizată

Printeaza

O reteta de pui sote cu ceapa caramelizata din: ceapa, piept de pui, piper, unt, zahar pudra, supa de pui, rozmarin, cimbru si otet de vin rosu. Caramelizarea face ca ceapa să fie foarte aromată şi mult mai plăcută la gust. Acelaşi procedeu se poate aplica şi altor legume, cum ar fi ardei graşi şi morcovi, cu acelaşi rezultat savuros.

Ingrediente:Pui sote cu ceapă caramelizată

  • 675 g cepe de dimensiuni medii
  • 4 bucăţi piept de pui, fără piele şi dezosat, de aproximativ 115 g fiecare
  • piper după gust
  • 4 linguriţe unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 5 linguri supă de pui cu conţinut scăzut de sodiu
  • 1 linguriţă rozmarin verde tocat
  • 1 linguriţă cimbru verde tocat
  • 1 lingură otet de vin roşu

 

Mod de preparare:

Se taie fiecare ceapă în 6 bucăţi. Se presară piper pe carne. Se unge o tigaie mare teflonată cu puţin ulei de măsline. Se adaugă 2 linguriţe de unt care se topeşte la foc mediu-iute. Se prăjeşte carnea aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau până când s-a rumenit. Se aşază pe o farfurie.

Se micşorează flacăra la mediu şi se topeşte restul de unt. Se căleşte ceapa cu 1 lingură de zahăr pudră, aproximativ 8 minute sau până când devine aurie şi s-a caramelizat. Se amestecă des, desfăcând bucăţile de ceapă pe măsură ce se prăjesc. Se adaugă supa şi se fierbe aproximativ 2 minute sau până când se evaporă lichidul.

Se înglobează rozmarinul, cimbrul şi restul de zahăr. Se pune din nou carnea în tigaie şi se stropeşte cu oţet. Se mai prăjeşte 4 minute sau până când zeama lăsată de carne se limpezeşte.

Variante: Se foloseşte ceapă caramelizată pentru o pizza preparată în casă, pentru a umple lipii împreună cu legume proaspete sau pentru un sandvici vegetarian. Se mai poate servi ca garnitură. In loc de piept de pui se iau cotlete de porc dezosate sau file din piept de curcan.

Vă dau lacrimile când tăiaţi ceapa? De vină sunt compuşii sulfurici din ea. Un truc ar fi să nu tăiaţi miezul unde sunt concentraţi aceşti compuşi. Altul este să ţineţi ceapa în congelator 20 de minute, pentru a inhiba eliberarea substanţei chimice.

Pui sote cu ceapă caramelizată

Pui sote cu ceapă caramelizată

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sote de ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.