Pui cu sos de vin si ciuperci

Printeaza

Pui cu sos de vin si ciuperci din: pulpe întregi de pui, unt, boia dulce, busuioc, vin alb sec, praz, patrunjel, smantana, ciuperci conservate, amidon, sare.

Pui_cu_sos_de_vin_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 4 pulpe întregi de pui
  • 2 linguri unt
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 4 frunze busuioc
  • 1,5 l vin alb sec
  • partea albă a unui praz
  • 1 legătură pătrunjel

Pentru sos:

  • 100 ml smântână
  • 2-3 linguri ciuperci conservate
  • 1/2 lingură amidon
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Se taie puiul în bucăţi, iar untul se pune un minut la 550 W şi se topeşte.

In unt se adaugă boiaua şi apoi, cu acest amestec, se unge carnea care se pune în vasul de microunde împreună cu busuiocul, ciupercile, rondele de praz si vinul.

Se acoperă şi se lasă 12 minute la 750 W. Se amestecă smântână cu amidonul şi sarea, se toarnă peste carne, se acoperă si se mai lasă la 750 W pentru 3 minute.

Se serveşte cu pătrunjel tocat deasupra.

Pui cu sos de vin si ciuperci

Pui_cu_sos_de_vin_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.