Pui rumenit cu sos pesto

Printeaza

Pui rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec, coaja de lamaie, zeama de lamaie.

Ingrediente:Pui_rumenit_cu_sos_pesto

  • 1 pui mare
  • 2 linguri pesto
  • 1 codita de telina, taiata bucati
  • 1 bulb de fenicul, taiat sferturi
  • 250 ml vin alb sec
  • coaja rasa de la 1 lamaie, plus zeama de la 1/2

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Desprinde cu ajutorul degetelor pielea de pe carne şi strecoară sosul pesto între carne şi pieliţa. Unge uniform carnea şi apoi aşază puiul în tava de copt, împreună cu legumele, vinul şi 175 ml apă.

Presară sare şi piper şi dă la cuptor acoperit cu folie de aluminiu 1 oră, apoi îndepărtează folia şi ţine la cuptor până când se rumeneşte, inţeapă copanul în partea cea mai groasă şi dacă zeama e limpede, înseamnă că e pătruns.

Serveşte friptura cu legumele rumenite şi cu sosul din tavă. Dacă preferi un sos consitent, fierbe sucurile din tavă cu 15 g unt şi 1 linguriţa de făină integrală.

Pui rumenit cu sos pesto

Pui_rumenit_cu_sos_pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.