Pui cu prune şi gutui

Printeaza

O reteta de pui cu prune si gutui din: pui, prune, gutui, zahar, faina, vin alb, sare si ulei.

Ingrediente:Pui cu prune şi gutui

  • 1 pui mare
  • 1/2 kg prune
  • 1/2 kg gutui
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1/2 pahar apă
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul, îl săraţi şi îl căliţi în puţin ulei. Spălaţi prunele, le desfaceţi în 2 şi le scoateţi sâmburii. Spălaţi gutuile, le tăiaţi în sferturi şi le scoateţi mijlocul tare şi seminţele.

Căliţi prunele şi gutuile în uleiul rămas de la pui. Caramelizaţi zahărul, îl stingeţi cu puţină apă, apoi adăugaţi făina dizolvată în apă, vinul şi amestecaţi bine.

Luaţi o cratiţă şi amestecaţi puiul cu prunele, gutuile şi sosul şi le lăsaţi să fiarbă circa 15 – 20 de minute.

Pui cu prune şi gutui

Pui cu prune şi gutui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.