Pui cu piure

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de pui cu piure din: piept de pui, sare, boia, cimbru, rozmarin, bere, zeama de lamaie, ulei, conopida, usuturoi, masline si unt.

Ingrediente:Pui cu piure

  • 1/2 piept de pui dezosat (cam 2 bucati, ca pentru snitel)
  • sare
  • boia
  • cimbru
  • rozmarin
  • 1 cana bere
  • zeama de la 1/4 lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 1 conopida mica
  • 5 catei de usturoi
  • un pumn de masline (cam 200-250 g)
  • o lingurita unt

 

Mod de preparare:

Pentru marinare, pui carnea într-o pungă cu 3 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe mai mari, ca să poată fi înlăturaţi după marinare uşor.

Mai adaugi 1 lingură ulei Unisol, apoi piper, sare, cimbru şi boia (după gust) şi o crenguţă de rozmarin. Torni berea şi zeama de lămâie şi laşi între 15-30 da minute la mari­nat în frigider.

Pentru piure, fierbi conopida şi măslinele. Laşi la fiert până când conopida este bine pătrunsă, ca să poată fi pasată, apoi faci împreună cu untul un pi­ure, pe care îl păstrezi cald până în momentul servirii.

Scoţi carnea din marinată, îi tai un buzunar în care pui o felie de caşcaval, câţiva căţei de usturoi şi o frigi pe grăta­rul încins sau în tigaie cu cealal­tă lingură de ulei. Serveşti preparatul cald, pe pat de piure  sau alături.

Pui cu piure

Pui cu piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.