Pui picant cu salată de mere

Printeaza

O reteta de pui picant cu salata de mere din: aripioare de pui, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, portocale, apa, pasta de tomate, pasta de ardei iute, mere, nuci, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Pui picant cu salată de mere

  • un kg aripioare de pui
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml oţet balsamic
  • 100 ml ulei de măsline
  • două portocale
  • 200 ml vin alb sec
  • 500 ml apă
  • 60 g pastă de tomate
  • pastă de ardei iute
  • 4 mere
  • 50 g nuci
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Aripioarele de pui se curăţă, se taie în două şi se spală, se pun într-o oală împreună cu uleiul de măsline, oţetul balsamic, vinul, sucul de portocale şi apa. Se adaugă pasta de tomate şi o linguriţă de pastă de ardei iute, usturoiul curăţat de foi şi tocat mărunt.

Se presară sare şi piper după gust, se amestecă toate ingredientele, se acoperă cu folie ali¬mentară şi se introduc la rece pentru circa două ore, amestecând din când în când ca să se îmbine aromele. Se scot din amestec, se frig pe grătarul încins, se pun într-un castron şi se păstrează la cald.

Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe, se dau pe râzătoare şi se amestecă bine cu nucile tocate mărunt. Se presară puţin piper şi pătrunjel tocat, se amestecă şi se serveşte alături de aripioarele de pui picante. Aripioarele de pui se pot prepara si in cuptor, imrepuna cu sosul de marinata.

Pui picant cu salată de mere

Pui picant cu salată de mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.