Pui picant in stil italian

Printeaza

O reteta de pui picant in stil italian din: piept de pui, ghimbir, usturoi, coriandru, chimen, boia, iaurt, sare, suc de lamaie, bulion, ceapa si ulei.

Ingrediente:Pui picant in stil italian

  • 1,5 kg piepţi de pui
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt, ras
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 1 linguriţă boia
  • 3 linguri iaurt
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură bulion
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

într-un castron, se amestecă ghimbirul cu usturoi, coriandru,  chimen şi boia; se adaugă iaurt, sare, suc de lămâie şi bulion.

Carnea se tăvăleşte prin această marinată şi se dă la fri­gider minimum 3 ore, cel mai bine peste noapte.

Intr-o formă termorezistentă, se aşază rondele de ceapă, se toarnă 1/2 din cantitatea de ulei şi se aşază bucăţile de carne, fără să se suprapună.

Se dă la cuptor, timp în care se unge cu restul de ulei. Se serveşte cu felii de lămâie, pe pat de salată

Pui picant in stil italian

Pui picant in stil italian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.