Pui picant cu roşii şi spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de pui picant cu rosii si spanac din: pulpe de pui, ceapa, cardamon, chilii, baton de scortisoara, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt, sare, spanac, rosii, branza proaspata si garam masala.

Ingrediente:Pui picant cu roşii şi spanac

  • 500 g pulpe de pui, dezosate şi curăţate de piele
  • 150 g ceapă, tocată fin
  • 4 teci de cardamon, desfăcute sus
  • 1/2 linguriţă praf de chilii
  • 5 cm dintr-un baton de scorţişoară, rupt în două
  • 2 linguriţe piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe piure de ghimbir sau ghimbir ras
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 50 g iaurt cu conţinut scăzut de grăsime
  • sare
  • 250 g spanac, decongelat dacă a fost congelat
  • 225 g roşii tocate, din conservă
  • 50 g brânză proaspătă, cu conţinut scăzut de grăsime
  • un praf de garam maşala

 

Mod de preparare:

Se îndepărtează porţiunile de grăsime de pe pulpe, apoi se taie fiecare în două. Se pun într-o cratiţă mare, împreună cu ceapa, cardamonul, praful de chilii, scorţişoara, usturoiul, ghimbirul, curcuma, iaurtul, sare şi piper după gust. Se pune cratiţa la foc potrivit şi se amestecă până când puiul începe să sfârâie. Se continuă călirea, amestecând frecvent, până când puiul începe să-şi lase zeama. Se reduce flacăra, se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă încet 12 minute, amestecând ocazional.

Intre timp, se toacă spanacul îndepărtând tijele mai groase. Dacă se foloseşte spanac congelat, mai întâi se va scurge de apă prin presarea lui între două farfurii.

Se ia capacul de pe cratiţă şi se măreşte flacăra. Se continuă fierberea 5-6 minute până când mare parte din lichid s-a evaporat, formându-se un sos gros. Se amestecă frecvent pentru ca mâncarea să nu se prindă de fundul cratiţei.Se adaugă roşiile şi se continuă fierberea cu cratiţa descoperită, 1 -2 minute până când acestea s-au combinat cu sosul.

Se adaugă pe rând spanacul amestecând bine. De îndată ce prima tranşă de spanac a scăzut în volum, se adaugă următoarea. Se reduce flacăra la minim şi se continuă 5 minute sau până când lichidul care se scurge din pulpe, atunci când sunt înţepate, este limpede. Se adaugă brânza proaspătă şi garam maşala amestecând până acestea sunt incorporate în sos. Se scot bucăţile de scorţişoară şi se serveşte.

Pui picant cu roşii şi spanac

Pui picant cu roşii şi spanac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.