Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi

Printeaza

Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi din: pui, ulei, condimente, cartofi, ulei, smantana, usturoi, sare, mustar, ulei si piper.

Ingrediente:Pui_pe_sticla_cu_cartofi_si_sos_de_usturoi

  • 1 pui de 1-1,5 kg
  • ulei pentru uns
  • condimente, dupa preferinta
  • 1 kg cartofi
  • 300 ml ulei
  • pentru sos:
  • 1 cutie cu smantana sau 150 g sos de rosii
  • cativa catei de usturoi
  • putina sare
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli puiul şi îl usuci cu ajutorul unui şerveţel de bucătărie, apoi îl ungi cu ulei. Condimentezi puiul, după preferinţă, după care îl pui pe o sticlă de bere, umplută cu apă. Introduci sticla în cuptorul bine încins, Iş foc mic, timp de 1-1 1/2oră, într-o tavă cu puţină apă.

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pe din două, apoi îi fierbi atât cât să se înmoaie. Când sunt bine fierţi, îi scurgi şi îi prăjeşti în ulei până ce îşi for­mează o coajă crocantă. Condimentezi cartofii cu sare şi cu piper.

Pregatesti sosul: Cureţi şi pisezi usturoiul, adaugi o linguriţă de muştar şi încorporezi ulei ca la maioneză. Când ai obţinut o pastă, adaugi smântână sau sos de roşii şi omogenizezi.

Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi

Pui_pe_sticla_cu_cartofi_si_sos_de_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cel mai mare fan al sosului de usturoi. Am facut reteta de mai sus si sosul de usturoi si condimentarea au facut o chesti…..absolut delicioasa. Mi s-a facut foame iar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.