Pui pane cu ardei gras

Printeaza

Pui pane cu ardei gras din: ardei gras, ceapa, ulei de masline, vin alb sec, zahar, suc de lamaie, chimen, sare, piper, boia, file de piept de pui, faina, oua, pesmet si ulei.

Ingrediente:Pui pane cu ardei gras

  • 2 ardei graşi galbeni
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 50 ml vin alb sec
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • suc de lămâie
  • chimen măcinat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 fileuri de piept de pui
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • cca 75 g pesmet
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se spală ardeii graşi, se taie jumătăţi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei cu partea lucioasă în sus şi se dau la cuptor cca 5-10 minute, până ce pieliţa se înnegreşte.

Se acoperă cu un prosop umed şi se lasă să se răcească; apoi se decojesc şi se taie fâşii.

Se taie ceapa felii şi se căleşte în ulei; se stinge cu vin. Se adaugă ardeiul copt, zahăr, suc de lămâie, chimen, sare şi boia. Se lasă să se înăbuşe la foc moale cca 5 minute.

Se spală şi se şterge puiul. Se sărează, se piperează şi se tăvăleşte pe rând prin făină, ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet.

Se prăjesc bucăţile în ulei 5-8 minute pe fiecare parte. Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie şi se servesc pe patul de ardei copt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.