Pui Marengo cu ciuperci si creveti

Printeaza

O reteta delicioasa de pui marengo cu ciuperci si creveti din: pui, faina, ciuperci, creveti, rosii in bulion, vin alb demisec, usturoi, masline, unt, sare si piper.

Ingediente:Pui Marengo cu ciuperci si creveti

  • 1 pui
  • 100 g faina
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 400 creveti decorticati
  • 400 g rosii in bulion
  • 50 ml vin alb demisec
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g masline
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati puiul in bucati potrivite, trceti-le prin faina si prajiti-le in unt pana se rumenesc bine pe toate partile, apoi adaugati ceapa tocata si usturoiul. Caliti 2-3 minute, apoi adaugati rosiile in bulion tocate si zeama acestor.

Puneti 200 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Puneti apoi ciupercile taiate mai mare si crevetii. Adaugati vinul, maslinele si usturoiul tocat marunt si potriviti de sare si piper.

Lasati sa mai fiarba la foc mic 15 minute, la final adaugati patrunjelul tocat marunt. Serviti preparatul fierbinte.

Pui Marengo cu ciuperci si creveti

Pui Marengo cu ciuperci si creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.