Pui cu mango şi pilaf picant

Printeaza

O reteta de pui cu mango si pilaf picant din: piept de pui, chutney de mango, praf de curry, chimion, ulei de floarea soarelui, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, orez, coriandru si lime.

Ingrediente:Pui cu mango şi pilaf picant

  • 4 piept de pui fără piele şi fără oase
  • 4 linguri chutney de mango
  • 1 lingură praf de curry, mediu picant
  • 4 linguriţe de chimion
  • 4 linguriţe ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe mici, tăiate în felii mici
  • 4 frunze de dafin
  • 1 baton de scorţişoară
  • 200g de orez basmati
  • 4 linguri de coriandru tocat
  • 1 lime tăiată în sferturi pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6 şi se tapetează o tavă de copt cu folie de aluminiu. Se taie un buzunar orizontal în fiecare piept de pui, având grijă să nu îl tai de tot. Se umple cu chutney-ul de mango, apoi se închide buzunarul şi se prinde cu o scobitoare ca să rămână închis.

Se amestecă praful de curry cu 2 linguriţe de chimion şi 3 linguri de ulei, apoi se unge puiul cu acest amestec. Se aşază pe tavă şi se lasă la cuptor 25-30 de minute, până se face puiul bine.

Între timp, se încălzeşte restul de ulei într-o cratiţă încăpătoare şi se prăjeşte ceapa 6-8 minute, până când devine aurie. Se pun restul de chimion, dafinul şi scorţişoara apoi se lasă pe foc amestecând 1 minut. Se adaugă orezul şi se încorporează. Se toarnă deasupra 450ml de apă clocotită, se amestecă tot şi se acoperă. Se dă focul mai mic şi se mai lasă 15 minute.

Se scot frunzele de dafin şi batonul de scorţişoară, se adaugă coriandrul şi se serveşte împreună cu puiul cu mango.

Pui cu mango şi pilaf picant

Pui cu mango şi pilaf picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.