Pui cu lapte de cocos

Printeaza

Pui cu lapte de cocos din: pui, lapte de cocos, ardei capia verzi, frunze de lamai, lime, sos de peste, coriandru, ghimbir, piper negru boabe si frunze de coriandru.

Ingrediente:Pui cu lapte de cocos

  • 1 pui
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3   ardei capia verzi
  • 4   frunze de lămâi
  • 1  lime
  • 2   linguri sos de peşte
  • 4-5 frunze de coriandru
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • 1/2 linguriţă piper negru boabe

pentru decor:

  • frunze de coriandru

 

Mod de preparare:

Curăţă bine puiul, spală-l, taie-l în 8 bucăţi şi pune-l într-o cratiţă. Strecoară laptele de cocos prin sită şi toarnă-1 peste pui. Păstrează crema laptelui de cocos rămasă în sită, pe care o vei folosi mai târziu.

Toacă împreună ghimbirul, ardeii şi coriandrul. Amestecă în cratiţă frunzele de lămâi, piperul negru proas­păt râşnit, coaja rasă de lime şi un praf de sare. Pune cratiţa la foc potrivit şi, când sosul începe să clocotească, micşorea­ză flacăra şi lasă la fiert circa 35-40 de minute.

Cu 5 minute înainte de a fi gata, adaugă 1 linguriţă zeamă de lime, crema de cocos păstrată şi lasă totul să fiar­bă. La sfârşit, adaugă sosul de peşte amestecând continuu ca să se întrepătrundă bine toate aromele. Aranjează pre­paratul pe un platou, decorează-l cu frunze de coriandru şi serveste-l cald.

Pui cu lapte de cocos

Pui cu lapte de cocos

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.