Pui la cuptor cu vin

Printeaza

Pui la cuptor cu vin din: pui, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, usturoi, supa, vin, patrunjel, rozmarin.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_cu_vin

  • 1 pui
  • 3-4 morcovi
  • 8-10 cepe mici
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 căni supă de pui
  • 200 ml vin roşu sec
  • 1 fir pătrunjel
  • 1 fir rozmarin

 

Mod de preparare:

Speli puiul, îl cureţi şi îl porţionezi. Presari fiecare bucată cu sare şi piper. Cureţi morcovii şi îi tai bucăţi. Tai cepele în jumătate, iar căţeii de usturoi îi laşi întregi.

Incingi ulei intr-un vas termorezistent, la foc iute. Aşezi bucăţile de pui şi le rumeneşti pe fiecare parte. Când sunt gata, le scurgi şi le pui pe un şervet absorbant, pentru a elimina surplusul de grăsime.

In acelaşi vas, căleşti morcovii, ceapa şi usturoiul. Laşi câteva minute până se înmoaie morcovii. Dai deoparte vasul.

Reaşezi bucăţile de pui în vas, peste legume, torni vinul şi supa, pui verdeaţa şi dai la cuptor 30-40 de minute până se pătrunde bine carnea.

Pui la cuptor cu vin

Pui_la_cuptor_cu_vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.