Pui la cuptor cu verdeata si lamaie

Printeaza

Pui la cuptor cu verdeata si lamaie din: pui, verdeţuri proaspete (busuioc, pătrunjel, maghiran), sare, piper, lamaie, frunze de dafin, rozmarin.

Pui_la_cuptor_cu_verdeata_si_lamaie

Ingrediente:

  • 1 pui de 1,1-1,4 kg
  • 3 mâini mici de verdeţuri proaspete (busuioc, pătrunjel, maghiran) tocate mărunt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lămâie tăiată în jumătate
  • 4 frunze de dafin rupte cu mâna
  • 2 rămurele de rozmarin proaspăt

 Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul şi o tavă la 225°C/treapta 7 la cuptorul pe gaz. Spălaţi puiul în interior şi în exterior şi uscaţi-l cât mai bine cu ajujorul unui şervet de hârtie. Unii scot iadeşul, dar mie îmi place să-l păstrez şi să-mi pun o dorinţă.

Frecaţi cavitatea cu sare, apoi, cu foarte mare atenţie, apucaţi pielea de la extremităţile pieptului, având grijă să nu se rupă, şi trageţi uşor de ea. Cu cealaltă mână, desprindeţi uşor pielea de pe piept.

In mod normal, pielea este prinsă printr-un ţesut, şi fie o lăsaţi aşa prinsă în mijloc şi faceţi două tunele mici pe fiecare parte, fie tăiaţi pur şi simplu mijlocul.

Presăraţi puţină sare în spaţiile făcute şi umpleţi-le apoi cu verdeţurile tocate. Stropiţi şi cu puţin ulei de măsline. Eu nu umplu întotdeauna puiul, dar dacă o fac, folosesc în general lămâie, dafin şi  rozmarin pe care le îndes în cavitate în această etapă.

Trageţi apoi pielea la loc, astfel încât să nu rămână descoperită carnea, băgaţi aripioarele dedesubt şi legaţi câte se poate de strâns. In această etapă, crestaţi fiecare pulpă în 3-4 locuri şi introduceţi în carne verdefurile rămase. Astfel, căldura va pătrunde direct în pulpă şi va fi gata mai repede.

Ungeţi cu ulei de măsline pielea şi presăraţi din belşug sare şi piper. Scoateţi tava încinsă din cuptor şi turnaţi în ea puţin ulei. Aşezaţi puiul cu pieptul în jos pe fundul tăvii şi puneţi-l în cuptor.

Lăsaţi-l să se facă 5 minute, apoi întoarceţi tava lăsând puiul tot cu piep­tul în jos. Lăsaţi-l încă 5 minute şi apoi puneţi puiul pe partea dorsală. Lăsaţi-l să se coacă 1 oră la 225°C/treapta 7 la cuptorul pe gaz.

Folosiţi grăsimea care se scurge în tavă pentru a prepara cartofii, sau puneţi-i de la început lângă pui. Pielea trebuie să fie crocantă, iar verdeţurile să aromatizeze carnea.

Pui la cuptor cu verdeata si lamaie

Pui_la_cuptor_cu_verdeata_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.