Pui la cuptor cu sos dulce-acrisor

Printeaza

Pui la cuptor cu sos dulce-acrisor din: pui, sare de mare, piper negru, patrunjel, ghimbir, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ananas, seminte de fenicul, ulei de masline, zahar, otet balsamic.

Ingrediente: Pui_la_cuptor_cu_sos_dulce_acrisor

  • 1 pui de 2 kg
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de patrunjel proaspat, tocat
  • 4 bucati de marimea unui deget de ghimbir, ras
  • 2 ardei grasi rosii, taiati in jumatate, fara seminte
  • 2 ardei grasi galbeni, taiati in jumatate, fara seminte
  • 4 cepe rosii, decojite
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti, rupti in jumatate
  • 1 ananas copt, decojit, taiat in patru si apoi tocat
  • 1 lingurita seminte de fenicul, zdrobite
  • ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 6 linguri de otet balsamic

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190°C. Asezonati abundent puiul in interior si la exterior si umpleti cavitatea pasarii cu amestecul de patrunjel si ghimbir.

Taiati ardeii si ceapa rosie in sferturi si puneti-le pe toate intr-un vas tip caserola.

Adaugati ardeii iuti, ananasul si semintele zdrobite de fenicul. Stropiti cu 3 linguri mari de ulei de masline, presarati sare si piper si amestecati bine compozitia din vas.

Puneti puiul peste amestecul respectiv, ungeti-l cu putin ulei si coaceti timp de 1/2 ora, la nivelul din mijloc al cuptorului preincalzit.

Puiul e gata cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Dupa ce s-a copt, scurgeti bine puiul de zeama.

Scoateti-l apoi pe un platou impreuna cu jumatate din legume si ananas, apoi lasati-l 5 minute sa se raceasca, timp in care pregatiti sosul.

Cu robotul de bucatarie, mixati restul de legume si ananas din vas impreuna cu zaharul si otetul balsamic si adaugati putina sare, daca e nevoie.

Mixati ca sa obtineti un sos cat mai omogen. Pentru a face sosul si mai fin, puteti sa-l treceti printr-o sita mare.

Asezonati sosul dupa gust. Serviti imediat.

 

Pui la cuptor cu sos dulce-acrisor

Pui_la_cuptor_cu_sos_dulce_acrisor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.