Pui la cuptor cu sos de smantana

Printeaza

Pui la cuptor cu sos de smantana din: copane de pui, usturoi, ardei capia, ceapa, tarhon, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, rosii, smantana, cimbru, sare, piper, malai.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_cu_sos_de_smantana

  • 8 copane de pui
  • o capatana de usturoi
  • 4 ardei capia
  • 4 cepe
  • o legatura de tarhon
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 rosii
  • 300 ml smantana
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • malai

 

Mod de rpeparare:

Pulpele de pui se spală, se condimentează şi se prăjesc în puţin ulei până devin aurii. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele mai groase. Ardeii capia se curăţă, se spală şi se taie rondele sau fâşii. Usturoiul se curăţă, se spală şi trei sferturi din el se taie felii subţiri. Roşiile se spală, se taie felii şi se pun într-un bol.

Intr-otavă se pune un strat de ardei, roşii şi ceapă, se presară usturoi, cimbru şi tarhon. Se aşază copanele de pui, se pun în jurul lor restul legumelor şi verdeaţa şi se toarnă vinul alb.

Se adaugă apă cât să acopere legumele, se condimentează şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu pana scade sosul din tava si carnea poate fi patrunsa cu o furculita.

Se servesc cu un sos din smantana, usturoi pisat, cimbru si cu mamaliga.

Pui la cuptor cu sos de smantana

Pui_la_cuptor_cu_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.