Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi

Printeaza

Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi din: rozmarin, piept de pui, sare, piper, cartofi, usturoi, bacon afumat, masline verzi si ulei de masline.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_cu_rozmarin_garnisit_cu_masline_si_cartofi

  • 3 fire rozmarin
  • 4 fileuri de piept de pui cu piele (a 160 g)
  • sare
  • piper
  • 600 g cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • 80 g bacon afumat feliat
  • 80 g masline verzi
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se curăţă roz­marinul. Se spală carnea, se şterge şi se crestează în 2-3 locuri pe partea cu pielea, nu prea adânc, nu mai mult de 1/2 cm. Se înfig în ea crenguţe de rozmarin; se sărează şi se piperează. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie în jumătăţi sau sferturi, în funcţie de mărime.

Se curăţă usturoiul şi se taie felii. Se taie baconul felii de 2 cm grosime. Se amestecă împreună cu usturoiul, cartofii şi măslinele; se sărează şi se piperează. Legumele se reparti­zează într-o formă de sufleu unsă şi se aşază deasupra carnea, cu partea cu pielea în sus.

Se toarnă ulei şi se presară restul de rozmarin. Se toarnă puţină apă şi se coace totul la cuptor cca 30 min. Intre timp se întorc cartofii şi se stropeşte carnea cu sos.

Pui la cuptor cu rozmarin garnisit cu măsline şi cartofi

Pui_la_cuptor_cu_rozmarin_garnisit_cu_masline_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.