Pui la cuptor cu legume si sunca afumata

Printeaza

Pui la cuptor cu legume si sunca afumata din: sunca afumata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ficat de pasare, toast, patrunjel, sare, piper, pui, boia de ardei dulce, dovlecel, vanata, ardei grasi, masline, rozmarin.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_cu_legume_si_sunca_afumata

  • 75 g sunca afumata taiata cubulete
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa
  • 100 g ficat de pasare
  • 3 felii de toast
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 1 pui la cuptor (1,5 kg)
  • boia de ardei dulce
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 ardei grasi rosii
  • 75 g masline negre
  • 1 lingurita rozmarin

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Prăjiţi şunca într-o lingură de ulei. Tăiaţi ceapa cubuleţe, adăugaţi-o în tigaie şi căliţi-o. Spălaţi ficatul şi tocaţi-l mărunt, la fel şi pâinea toast. Adăugaţi-le în tigaie împreună cu pătrunjelul şi condimentaţi cu sare şi piper după gust.

Condimentaţi puiul cu sare, piper şi boia, umpleţi-l cu amestecul de mai sus, aşezaţi-l într-o tavă şi ungeţi-l cu ule. Lăsaţi-l cca. 30 min. la cuptor. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le mărunt.

Aşezaţi-le în jurul puiului împreună cu rozmarinul şi măslinele şi lăsaţi-l la cuptor alte 30 min. Intre timp, stropiţi-l cu sosul format. Serviţi puiul cu legumele şi ornaţi-l cu rozmarin.

Pui la cuptor cu legume si sunca afumata

Pui_la_cuptor_cu_legume_si_sunca_afumata

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nota 10 pentru puiul asta!

  2. Arata foarte bine puiul asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.