Pui la cuptor cu condimente
PrinteazaPui la cuptor cu condimente din: pui, boia de ardei iute, praf de usturoi, oregano, pudra de mustar, pudra de ardei cayenne, piper negru, zahar.
- 1 pui intreg de circa 1,8 kg
- 2 linguri boia de ardei iute
- cate 2 lingurite praf de usturoi, oregano uscat si pudra de mustar
- cate 1 lingurita pudra de ardei cayenne, zahar si piper negru macinat
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C şi aşază puiul într-o tavă mică de copt. Combină toate condimentele cu 2 linguriţe de sare, folosind un mojar cu pistil – încearcă să fărâmiţezi cât mai bine frunzele de oregano, pentru a nu se arde. Freacă puiul cu acest amestec şi cu puţin ulei şi acoperă-l lejer cu folie de aluminiu.
După 30 de minute îndepărtează folia de aluminiu. Lasă puiul să se mai coacă 10 minute. Verifică dacă puiul s-a pătruns făcând o tăietură în partea interioară a unei pulpe. Zeama care se scurge este incoloră. Ridică-l pe un platou şi lasă-l să se odihnească 10 minute. Serveste cu diferite garnituri.
Pui la cuptor cu condimente
Pofta buna!