Pui la cuptor cu condimente

Printeaza

Pui la cuptor cu condimente din: pui, boia de ardei iute, praf de usturoi, oregano, pudra de mustar, pudra de ardei cayenne, piper negru, zahar.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_cu_condimente

  • 1 pui intreg de circa 1,8 kg
  • 2 linguri boia de ardei iute
  • cate 2 lingurite praf de usturoi, oregano uscat si pudra de mustar
  • cate 1 lingurita pudra de ardei cayenne, zahar si piper negru macinat
  • 1-2 linguri ulei de floarea soarelui

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C şi aşază puiul într-o tavă mică de copt. Combină toate condimentele cu 2 linguriţe de sare, folosind un mojar cu pistil – încearcă să fărâmiţezi cât mai bine frunzele de oregano, pentru a nu se arde. Freacă puiul cu acest amestec şi cu puţin ulei şi acoperă-l lejer cu folie de aluminiu.

După 30 de minute îndepărtează folia de aluminiu. Lasă puiul să se mai coacă 10 minute. Verifică dacă puiul s-a pătruns făcând o tăietură în partea interioară a unei pulpe. Zeama care se scurge este incoloră. Ridică-l pe un platou şi lasă-l să se odihnească 10 minute. Serveste cu diferite garnituri.

Pui la cuptor cu condimente

Pui_la_cuptor_cu_condimente

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.