Pui la cuptor cu cartofi

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de pui la cuptor cu cartofi din: pui, sare, piper, usturoi, frunze de salvie, foi de dafin, sunca, cartofi rosii si ulei de masline.

Ingrediente: Pui la cuptor cu cartofi

  • pui 600 g fiecare
  • sare
  • piper
  • 4 căţei de usturoi
  • 18 frunze de salvie
  • 4 foi de dafin
  • 4 felii şuncă
  • 800 g cartofi roşii
  • 6 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se taie puii în două, se sărează şi se pi­perează. Se umple fiecare jumătate de pui cu câte o foaie de dafin, 1 căţel de usturoi şi 1 frunză de salvie; se înfă­şoară în câte o felie de şuncă.

Se decojesc cartofii, se spală şi se felii de cca 1/2 cm grosime. Se se piperează şi se tăvălesc 4 linguri ulei. Se aşază pe o tavă cu hârtie de copt; se pun jumătăţile de pui şi se ung cu 2 linguri ulei de măsline.

Se acope­ră cu folie de aluminiu şi se coc la cuptor cca 45 min. Se îndepărtează apoi folia şi se mai coc puii 15 min., până devin crocanţi. Se scot din cup­tor, se îndepărtează aţele şi se ser­vesc alături de cartofi, pe farfu­rii preîncălzite.

Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.