Pui la cuptor aromatizat cu portocală, scorţişoară şi rozmarin

Printeaza

Pui la cuptor aromatizat cu portocală, scorţişoară şi rozmarin din: pui, portocala, ceapa verde, rozmarin, cartofi, ulei, scortisoara, boia dulce, sare si piper.

Ingrediente:Pui_la_cuptor_aromatizat_cu_portocala_scortisoara_si_rozmarin

  • 1 pui mare (circa 1,3 kg)
  • 1 portocala
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 fire rozmarin
  • 800 g cartofi rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C Se spală puiul, se şterge şi se taie în 8 bucăţi cu foarfecă specială pentru porţionat carnea de pasăre.

Se spală portocala cu apă fierbinte, se şterge, se taie jumătăţi, apoi felii.

Ceapa verde se spală, se curăţă şi se taie bucăţi. Se scot acele de pe firele de rozmarin. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii subţiri.

Intr-un castron mare se toarnă uleiul şi se amestecă împreună cu scorţişoara, boiaua, sare şi piper.

Bucăţile de pui, feliile de portocală, ceapa verde, rozmarinul şi cartofii se amestecă bine cu acest ulei aromat.

Toate se repartizează pe o tavă şi se coc 45 de minute la cuptorul pregătit. între timp se întorc din când în când.

Se ornează după fantezie.

 

Pui la cuptor aromatizat cu portocală, scorţişoară şi rozmarin

Pui_la_cuptor_aromatizat_cu_portocala_scortisoara_si_rozmarin

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pui cu Salvie și Lămâie

Pui cu Salvie și Lămâie din: piept de pui, ulei de masline, unt, frunze de salvie, lamai, sare, piper, usturoi, supa de pui. Puiul cu salvie și lămâie este un fel de mâncare clasic și rafinat, perfect pentru cinele speciale sau pentru a aduce o notă de prospețime în meniul zilnic. Această rețetă simplă și […]

retete

Pui cu Sos de Salvie și Ciuperci – Deliciu Aromat

Pui cu Sos de Salvie și Ciuperci – Deliciu Aromat din: piept de pui, ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, frunze de salvie, smantana, supa de pui, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 4 piepturi de pui (aproximativ 150-200 g fiecare) 200 g ciuperci, feliate 2 linguri de unt sau ulei de măsline 1 ceapă mică, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. de notat asa ceva 🙂

  2. E prea tarziu sa incerc asa ceva acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.