Pui Kung Pao

Printeaza

Pui Kung Pao

Pui Kung Pao

Ingrediente:

  • două piepturi de pui dezosate
  • 6 ardei iuţi roşii
  • doi căţei de usturoi
  • 200 g alune nesărate
  • ulei

Pentru marinată:

  • o lingură de sos de soia
  • o linguriţă de vin chinezesc (sau cherry sec)
  • două linguriţe de amidon de porumb

Pentru sos:

  • o linguriţă de sos de soia negru şi două linguriţe de sos alb de soia
  • o lingură de supă de pui
  • o lingură de oţet de orez
  • 3 lin­guriţe de zahăr
  • sare
  • ulei de susan
  • o linguriţă de amidon de porumb

Preparare:

Intr-un vas se amestecă ingredientele pentru marinată şi se adaugă carnea de pui tăiată în cubuleţe.

Se lasă timp de o jumătate de oră, timp în care se amestecă ingre­dientele pentru sos, având grijă ca amidonul de porumb să fie pus ultimul.

Ardeii iuţi, fără seminţe, şi căţeii de usturoi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjeşte carnea. Când a devenit albă se ia de pe foc şi se lasă pe un şervet absorbant.

Se călesc în continuare ardeii şi usturoiul pentru foarte puţin timp, apoi se pune din nou carnea. Când este aproape gata se adaugă sosul.

Se amestecă şi se lasă până când se îngroaşă sosul. La sfârşit se adaugă alunele.

Pui Kung Pao

Pui Kung Pao.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta cu pui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.