Pui inabusit cu sofran

Printeaza

O reteta delicioasa de pui inabusit cu sofran din: pui, ceapa rosie, fenicul, cartofi, sofran, foi de dafin, usturoi, portocala, cimbrisor, vin alb sec, supa de legume, maioneza, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Pui inabusit cu sofran

  • 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi
  • 2 cepe roşii
  • 1 fenicul
  • 400 g cartofi noi
  • 5-8 g rămurele de şofran
  • 20 g praf de şofran
  • 2 foi de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 portocală
  • 5 rămurele de cimbrişor
  • 3 pahare de vin alb sec
  • 1 pahare de supă de legume
  • 1 baghetă
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 ardei iute proaspăt
  • 7 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă care se poate folosi şi la cuptor, puneţi bucăţile de pui la rumenit cu trei linguri de ulei extravirgin de măsline, întorcându-le de multe ori pentru a se rumeni uniform. După 10 minute scoateţi puiul, păstraţi-l la cald şi, în sosul rămas, căliţi timp de 5 minute ceapa curăţată şi tăiată julien.

Puneţi din nou în cratiţă bucăţile de pui, adăugaţi patru linguri de ulei extravirgin de măsline, şofranul, vinul şi supa caldă, feniculul curăţat şi tăiat, un căţel de usturoi curăţat şi foile de dafin spălate. Amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit câteva minute, în timp ce stoarceţi portocala şi curăţaţi cartofii.

Adăugaţi peste pui sucul de portocală şi cartofii, amestecaţi şi presăraţi deasupra trei rămurele de cimbrişor mărunţite; amestecaţi din nou şi mai lăsaţi pe foc 5 minute. Acoperiţi cratiţa cu o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptorul încălzit în prealabil îa 180°C, circa 1 oră.

Când mâncarea 4 aproape gata, feliaţi bagheta şi prăjiţi-o puţin la cuptor; incorporaţi în maioneză un căţel de usturoi zdrobit, ardeiul iute spălat şi tocat mărunt şi praful de şofran.

Amestecaţi bine sosul. Aranjaţi puiul şi cartofii cu şofran în farfurii şi serviţi cu felii de baghetă pe care aţi întins maioneză şi le-aţi ornat cu cimbrişorul proaspăt rămas.

Pui inabusit cu sofran

Pui_inabusit_cu_sofran

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.