Pui inabusit cu coniac si ghimbir

Printeaza

Pui inabusit cu coniac si ghimbir din: pui, rădăcină ghimbir, piper, sare, bicarbonat, coniac, ulei de susan.

Ingrediente:Pui inabusit cu ghimbir si coniac

  • 3 pui mici
  • 2 linguri rădăcină ghimbir
  • 2 linguriţe piper
  • 9 linguriţe sare
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri ulei de susan

Mod de preparare:

Se curăţă puii, se spală şi se freacă la interior şi exterior cu sare. Se lasă deoparte timp de două ore. Intr-un vas cu apă rece şi trei linguri de sare, se pun puii, ghimbirul tăiat, coniacul şi piperul.

Se lasă câteva clocote, spumându-se ori de câte ori este nevoie. Se trece focul la mic şi, când carnea se desprinde uşor de pe oase, se adaugă bicarbonatul şi se ia de pe foc.

Se scoate carnea, se unge cu ulei de şusan, se taie în bucăţi potrivite şi se adaugă sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.